0 új cikk érkezett
0 új hozzászólás

Kapósak a rendőr Octaviák - rendőrségi autók árverésén jártunk

Ismét érdekesen alakult a rendőrségi autók árverése

·

Idén is az Opel Maxabo telephelyén lehetett licitálni a rendőrségi állományból leselejtezett járművekre, amelyek között akadtak roncsok és még használható járművek is.

%KA%Sokan licitáltak a rendőrség levetett Skoda Octavia modelljeire%KA%

Sokan licitáltak a rendőrség levetett Skoda Octavia modelljeire

Szinte már egy sportág az árverés, vagyis a licitálás – ez a gondolat fészkelte be magát a gondolataimba, miközben a rendőrségi verdákért versengtek azok, akik regisztráltak az október 31-én megrendezett aukcióra. Miként arról beszámoltunk, összesen 108 jármű között válogathattak az érdeklődők, amelyek között kétkerekűek is akadtak, sőt még egy IFA teherautó is.

%KA%Ez az IFA épp nem megy a hegyen, de működik és el is kelt%KA%

Ez az IFA épp nem megy a hegyen, de működik és el is kelt

Az elárverezni kívánt autók között az Opel Astra H képviseltette magát a legnagyobb példányszámban, ebből sejthető volt, hogy nem értük lesz a legkiélezettebb a versengés. Roncs, működésképtelen és használható példány egyaránt felbukkant a listán, igazából vitték is őket szépen, mindegyik árát sikerült felsrófolni, de a legnagyobb „csatákat” más modellekért vívták.

%KA%Opel Astra H-ból volt a legtöbb%KA%

Opel Astra H-ból volt a legtöbb

Őszintén bevallom, most voltam először árverésen és teljesen magával ragadott az élmény. Pedig ez nem az a fajta hollywoodi hangulatú aukció, ahol az újgazdag arisztokrácia milliárdokat tapsol el műtárgyakért. De már itt is benne van a levegőben valamiféle furcsa izgalom. Néha még engem is magával ragadott a hév, szinte már emeletem volna a tétet, amikor egy-egy kapósabb modellnél nem akart vége szakadni a licitnek. Szerencsére csak semleges megfigyelőként vettem részt és nem ugrottam bele egyetlen üzletbe sem, pedig akadt egy-két egészen kívánatos autó is.

%KA%Csinos Octaviákra is lehetett licitálni%KA%

Csinos Octaviákra is lehetett licitálni

Például a Skoda Octavia RS modellek. Szemre ezek között voltak a leginkább megkímélt példányok, ami a kikiáltási árakon is meglátszott, de a sima Octaviák között ugyanígy akadtak szemrevaló szerkezetek. Egy 2013-as, 308 ezer kilométert futott Octavia például az 550 ezer forintos kikiáltási árról indulva eljutott egészen 1 230 000 forintig, amire már senki nem kontrázott, tehát több mint a duplájáért ment el.

%KA%Volt olyan Octavia, amelyért a kikiáltási ár dupláját adták%KA%

Volt olyan Octavia, amelyért a kikiáltási ár dupláját adták

De nem csak ez az egy autó duplázott. Többek között egy roncsként „benevezett” Skoda Fabiának is sikerült, amely a 300 ezer forintos kikiáltási ár helyett 730 000 forintért kelt el. Majdnem sikerült egy szintén roncsnak nevezett Suzuki Vitarának is, amely 640 000 forintos kikiáltási árral indul és 1 260 000 forintért vitték el. Szépen megnőtt két 2017-es Mercedes Benz B-osztály ára is. Ugyancsak roncsokról van szó, egyikük ára 600 ezer forintról 1 010 000 forintra nőtt, míg a másikat 800 000 forintról 1 720 000 forintra tornázták fel.

%KA%Roncsokra is lehetett licitálni%KA%

Roncsokra is lehetett licitálni

Néhányan valószínűleg kimondottan a haszonjárművekre és a kisbuszokra utaztak, mert ezeknél is érezhetően tovább tartott a licitálás. Volkswagen Transporterek, Ford Transit, Opel Combók és egy Vivaro is akadt a listán, de a Ford Rangerek sem maradtak új gazda nélkül, persze ezek között is akadtak törött, működésképtelen példányok. A fentebb említett IFA pedig 100 000 forintról indult és 300 000 forintért vették meg.

%KA%300 ezer forintot ért az IFA%KA%

300 ezer forintot ért az IFA

Érdemes még megemlíteni a Suzuki Igniseket, mert esetükben is érezhető volt a kitartóbb licitálás. Tekintve, hogy ezek szinte mind működőképesek volta, nem is csoda ez, főleg, hogy a kikiáltási árakat a piaci ár alá lőtték be és még úgy is jó vételnek tűnnek, hogy a licitálás során többnek is a duplájára nőtt az ára. Ugyanakkor a futásteljesítményük egészen bíztató, hiszen 106 és 200 ezer kilométer között mozgott. Ugyanakkor az árverés végén figyelmes lettem néhány elejtett mondatra, miközben a járműpark között boklásztam. Egyesek ott kezdték felfedezni, hogy mit is sikerült megvásárolni, vagy épp telefonukat a fülükre tapasztva számoltak be róla, hogy a megvásárolt autó milyen állapotban van, pedig az előzetes szemlére is lehetőséget biztosítottak a hét során, amiről mi is írtunk.

%KA%Az árverés után körülbelül 15-25 napot kell várni az új tulajnak, amíg az autójához jut. Kivéve a kétkerekűek esetében, azokat még az árverés napján hazavihették a vevők%KA%

Az árverés után körülbelül 15-25 napot kell várni az új tulajnak, amíg az autójához jut. Kivéve a kétkerekűek esetében, azokat még az árverés napján hazavihették a vevők

Ahogy említettem, ez nem a „csitrilliárdos” műgyűjtők bulija volt, de ugyanolyan kulturált mederben folyt a versengés, mintha egy kékvérű rendezvény lett volna. És a versengés kifejezés úgy érzem megállja a helyét. Még ha nem is megy fel úgy a pulzusom, mint mondjuk egy gokartverseny rajtjánál, azért még úgy is ragad rám valamennyi izgalom, hogy számomra tét nélküli a mérkőzés. Képzelem milyen lehet, amikor ritka Ferrarik, Rolls-Royce-ok vagy bármilyen más egzotikus jármű esetében megy a vetélkedés, sokkal több nulla társaságában.

%KA%Jövőre is érdemes lesz figyelni, hogy mikorra írja ki a rendőrség az újabb aukciót%KA%

Jövőre is érdemes lesz figyelni, hogy mikorra írja ki a rendőrség az újabb aukciót

Ez is érdekes lehet:
 

Sofőrje miatt rekorder fogyasztású a Yaris

Néhány egyszerű trükkel akár egy közel 10 éves, fél millió kilométert futott autó is lehet fogyasztási...

Ismét érdekesen alakult a rendőrségi autók árverése

Idén is az Opel Maxabo telephelyén lehetett licitálni a rendőrségi állományból leselejtezett...

A Mercedes-Benz vásárlóinak vezetéstechnikai kurzus is jár az új autó mellé. Kipróbáltuk

Biztonsági extrák sora és már egy vezetéstechnikai kurzus is védi a Mercedes-sofőröket. Minden...

Árversenyben a Lada Vesta, avagy ezt kínálják mások 3,5 millióért

Nagyot dobbantott a Lada Vesta kishazánkban, a nosztalgia övezte márkát megrohanták a vásárlók...

Járási rendszámok jövő évtől: 168 félét gyárthatnak

Jövőre területi, a kistérségeket nyugdíjazó járások alapján kiosztott, 168 különféle régiót jelölő...

Feltámad a pécsi emeletes Ikarus

Igazi attrakcióra készül a pécsi Pannon Volán: a cég vezetői elhatározták, hogy a vállalat felújítja...

Amikor egy olasz formatervező rajzol francia autót - Peugeot 504 kupé és kabrió

Többnyire jól sül el, amikor Sergio Pininfarina tollat ragad. A Peugeot-val különösen jól megértették...

Több európai autó elbukott az amerikai törésteszten, az ügyben azóta mégis kevés történt

Amióta az IIHS bevezette a kisátfedéses töréstesztjeit, csak az biztos, hogy a jelenlegi európai...

Izgalmasabb országúton autózni, mint autópályán, megérheti azt választani

Nem fontos a sokszor kaotikus M7-est választanunk, ha a Balaton partjára tartunk. Az országút...
 
Hirdetés

A cikk galériája

FB_share
Küldés e-mailben

Tetszett a cikk?

Iratkozzon fel hírfigyelőnkre! 
(Mi ez?)Ne maradjon le a legfrissebb autós hírekről, bemutatókról, tesztekről, benzinár-változásokról! Írja ide e-mail címét, és a fontos hírekről értesítjük.

(E hírfigyelőről bármikor leiratkozhat a küldött levél alján lévő linkkel. Az adatvédelmi elveket maximálisan tiszteljük, a címet nem adjuk ki harmadik félnek.)
Jogi nyilatkozat* Hozzájárulok ahhoz, hogy az Adevinta Classified Media Hungary Kft. részemre közvetlen megkeresés módszerével a saját, illetve harmadik személyek áruira és szolgáltatásaira vonatkozó reklámot közöljön (pl. promóciós célú elektronikus levelet, hírlevelet, vagy reklámot tartalmazó elektronikus levelet küldjön) és a fentiekben ebből a célból megadott adataimat kezelje és felhasználja.
Az Adevinta Classified Media Hungary Kft. a megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja át. A reklám közléséhez, illetve a személyes adatok kezeléséhez megadott hozzájárulás visszavonásig érvényes.
A hozzájárulás bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható.
Feliratkozom

Új hozzászólás írása

Hozzászólás *
 (BBCode formázások engedélyezettek) A következő BBCode formázások engedélyezettek:
[url=http://www.pelda.hu] Link neve[/url]
[b]félkövér[/b]
[i]dőlt[/i]
[u]aláhúzott[/u]
egyéb más BBCode és HTML kód használata nem megengedett.

F
D
A
URL

Friss tesztek

Könyörög egy sportmotorért – Mazda3 Skyactiv-X teszt

Várjuk a csodát – Mazda3 Skyactiv-X

Csodamotort adott volna a világnak a Mazda? A Skyactiv-X egy különleges szerkezet, de mit érzékel belőle a felhasználó, akit teljesen hidegen hagy, hogy épp egy mérhetetlenül egyedi megoldást vezet?


Őszinte. Brutális, de őszinte... – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio teszt

Agresszív kismalac – Alfa Romeo Stelvio QV

Azért szeretjük az agresszív kismalacot, mert gátlástalanul kimondja mindazt, amire mi is gondolunk. Általában mondjuk fájdalmasan kellemetlen, de végülis csak önmagát adja, se többet, se kevesebbet.


Suzuki Jimny 1.5 automata teszt

Mini G - Suzuki Jimny automata teszt

Óriási móka a Suzuki Jimny. Többen megbámulják, mint egy ritka sportautót és örvendezve integetnek utána. Az automatikus váltó ráadásul növeli a kényelmi faktort.

Még több teszt
Hirdetés

Címlapon


Friss cikkek

Teslát idéző megoldásokat is kínál a hazai fejlesztésű Gorilla S10 autóvédelmi rendszer

Egy autóvédelmi rendszer, és ami mögötte van: Gorilla S10

Tegnap – Sztori

Egy profi autóvédelmi rendszerrel nem csupán egy terméket, hanem szolgáltatást is vásárolunk, így nem mindegy, hogy kik, miként csinálják.


600 literes csomagtér, minőségi ugrás – Rengeteget fejlődött az Octavia

Úton a luxus felé – Ültünk az új Skoda Octaviában!

2 napja – Újdonság

Hatalmas szakadék tátong az Octavia és a többi modell között, mióta tegnap este bemutatták az új kompaktot. Európa egyik legnépszerűbb autója érzésre is a prémium felé lépett, legalább kettőt.


Kigyúrta magát a Renault Captur, Athén mellett kipróbáltuk, mit tud

Stílust váltott a Renault Captur - menetpróba

6 napja – Újdonság

Ezúttal nem túloztak a gyáriak, amikor a szinte közhelynek számító jellemzéssel, atletikusnak nevezték az új Renault Captur vonásait. Tényleg az, de köztük is inkább a küzdősportokat űző atlétákhoz hasonlít.


Használtautó.hu

MERCEDES-BENZ CLC 180 Kompressor (Automata)

MERCEDES-BENZ CLC 180...

Ár: 2.100.000 Ft

Évjárat: 2008 / 12

Kivitel: Coupe

Üzemanyag: Benzin

NISSAN QASHQAI 1.3 DIG-T N-Connecta Hovány Winter Edition ProPILOT csomaggal.Több színben

NISSAN QASHQAI 1.3 DIG...

Ár: 7.540.000 Ft

Évjárat: 2019 / 11

Kivitel: Városi terepjáró (crossover)

Üzemanyag: Benzin

ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 TB Distinctive

ALFA ROMEO GIULIETTA 1...

Ár: 2.849.000 Ft

Évjárat: 2010 / 11

Kivitel: Ferdehátú

Üzemanyag: Benzin

Még több autó

Kövess minket a Facebookon is!