0 új cikk érkezett
0 új hozzászólás

Több mint 8 éve változatlanok a rendszámok, jöhet a csere

Járási rendszámok jövő évtől: 168 félét gyárthatnak

·

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre területi, a kistérségeket nyugdíjazó járások alapján kiosztott, 168 különféle régiót jelölő rendszám kerülhet bevezetésre.

A már rendszámozott autóknál fájó és értelmetlennek tűnő többletkiadás lesz a mostani egysorozatost leváltó területi, 168 járást jelölő rendszám bevezetése. A támogatók szerint ugyanakkor az autósoknak is hasznos lehet majd a könnyebb azonosíthatóság

A már rendszámozott autóknál fájó és értelmetlennek tűnő többletkiadás lesz a mostani egysorozatost leváltó területi, 168 járást jelölő rendszám bevezetése. A támogatók szerint ugyanakkor az autósoknak is hasznos lehet majd a könnyebb azonosíthatóság

Régi, de újra és újra visszaköszönő, nem pedig feledésbe merülő téma a rendszámcsere. Leginkább 1990-hez kötjük korábbról, akkor váltottunk a két betű, kétszer két szám kombinációról a mostani, 3 betű, 3 számosra. (Volt egyébként korábban is váltás, 1958-ban, a két betű, három számról).

Megmagyarázható volt a '90-es csere, hiszen az Európában megszokott szabványméret került bevezetésre, immár fényvisszaverő plakettekkel, temérdek új kombinációval, különdíjért egyedi betűkkel, sőt, kiosztással. Először természetesen csak az új autók kapták, aztán a műszaki vizsgákon lecserélték a már futók esetében is.

Egyszer ez, azaz a kötelező rendszámcsere még könnyedén lenyomható volt az autósok torkán, legalább ennyi újat kapott vett az is, aki autóját nem tudta lecserélni. Az Európai Unióhoz csatlakozásunkkor, 2004-ben aztán ismét változott a magyar rendszám, a piros fehér zöld felségjelzés helyét átvették az unió csillagai. Azóta kapnak ilyet az új autók, s ezen rendszámok csak a szélvédőre ragasztott érvényesítővel használhatók. Sokan kívánták korábbi rendszámukat frissíteni, ez − az előbbiekből következően − csak hivatalos módon új táblák gyártatásával és a matrica felragasztásával volt legális. A cserét azonban nem írták elő senkinek, így csak azon megrögzöttek hajtották végre, akik térítés ellenében is új táblákat kívántak rakni autójukra.

Koros autó esetén a rendszámcsere költsége a járgány értékének 10 százalékát is elérheti

Koros autó esetén a rendszámcsere költsége a járgány értékének 10 százalékát is elérheti

Most azonban újabb, felmenő rendszerben kötelező rendszámváltás következhet, már év eleje óta ismerjük, hogy területi jelleggel. Az év közben kissé elmúlt a vihar és a dobpergés a rendszámmizéria körül, ám most ismét előkerült. Augusztus végén például Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára jelentette be, hogy még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokról, és amennyiben a bevezetés mellett dönt az illetékes tárca, a műszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. Most pedig utóbbi megerősítése vehető ki Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter, egy képviselői, a rendszámcsere szükségességét firtató kérdésére adott válaszából: " az új járási rendszámok bevezetéséről előkészített szakértői javaslat egy-két hónapon belül kerülhet a kormány elé, a kabinet támogató döntése esetén pedig felmenő rendszerben látják el új típusú rendszámmal a járműveket". Ha tehát döntés születik, az új autók akár már jövő évtől területi hovatartozást is jelölő rendszámot kaphatnak, s a meglévőeknél is cseréleik a plaketteket, a 2-4 évente esedékes műszaki vizsgán, illetve tulajdonosváltáskor.

UPDATE! Már tervek is láthatók a jövőre bevezetendő rendszámokról!

Sok egyéb mellett a rendszámokhoz tartozó érvényesítő címke is cserére kerülhet. Élmény lesz levakarni a szélvédőről és még inkább az újért is pénzt adni

Sok egyéb mellett a rendszámokhoz tartozó érvényesítő címke is cserére kerülhet. Élmény lesz levakarni a szélvédőről és még inkább az újért is pénzt adni

A rendszámcsere támogatói leginkább azzal érvelnek − az egyéb szempontból még nem szükséges − új rendszámok bevezetése mellett, hogy az Európa számos országában (Ausztria, Németország, Horvátország, Olaszország, Szlovákia) már sikerrel bevezetett. Továbbá segítheti a rendszámtábla-felismerő rendszerek működését, a szmogriadóval és a kijelölt helyekre való behajtással kapcsolatos szabályozás eredményes betartatását, a helyi lakosok által díjmentesen igénybe vehető fizetős útszakaszok használatának ellenőrzését, illetve a Belügyminisztérium előzetes észrevétele szerint az utazó bűnözők kiszűrésének megkönnyítését is.

Az ellenzők szerint pedig a területi rendszám bevezetése csak egy plusz teher lesz az autósoknak. Ráadásul nem elég, hogy a műszaki vizsgán − az ígéretek szerint ugyan kényelmesen, egyablakos ügyintézéssel, de azért még nem tudjuk pontosan miként − lecserélendő rendszám számos utánajárást és többlet kiadást is jelent majd az autósok számára. Módosíttatni kell majd az autóra kötött biztosításai és esetleges hitel-szerződéseket, a parkolási, behajtási engedélyeket, az autópálya-matricát és minden, a rendszámhoz kötődő egyéb szerződést, dokumentumot.

Kell-e új rendszám? Szavazzon!

Az érvek vagy az ellenérvek győzték meg jobban? Szavazzon! Az Autónavigátor.hu Facebook oldalán.

A tervek szerint a rendszám nem a tulajdonoshoz, hanem az autóhoz kötődik majd, ha eladáskor azonos járásban marad, akkor marad rajta a rendszám, ha viszont a 168 járás közül másikban lakó tulajdonos veszi meg, akkor új plakettet fog kapni (Illusztráció: jarasok.com)

A tervek szerint a rendszám nem a tulajdonoshoz, hanem az autóhoz kötődik majd, ha eladáskor azonos járásban marad, akkor marad rajta a rendszám, ha viszont a 168 járás közül másikban lakó tulajdonos veszi meg, akkor új plakettet fog kapni (Illusztráció: jarasok.com)

Döntés tehát két-három hónapon belül várható, talán akkor megtudjuk, hogy a mai díj szerint 8500 forintos új rendszám, melyre persze érvényesítő címkét is kell venni 585 forintért, valamint vele új forgalmi engedélyt is ki kell váltani 6000-ért, mibe fog kerülni az autósoknak. Ha a jelenlegi árakból indulunk ki, 15 085 forintba, persze azt még nem tudjuk, hogy a 168 járás számára gyártandó rendszámok nem fogják-e megdrágítani a rendszámgyártásban monopóliumot élvező Plaket Kft. árszabását. Indok lenne rá, hiszen a rendszer bonyolódik, nem lehet sorozatban gyártani, hanem mondjuk a hét minden órájában egy másik térség járás tábláira kell majd átállni. Ráadásul nem csupán bonyolódik majd a táblagyártás, jóval többet is kell majd készíteni, hiszen nem csupán a forgalomba helyezett, hanem a 167/168 eséllyel, 99,4 százalékos valószínűséggel más térségbe kerülő használtan eladott autókra is lehet majd új táblát gyártani és eladni, azután is, hogy 4 év alatt a teljes, több mint 3 millió példányos hazai autópark átrendszámozásra kerül. A Plaket Kft. forgalma tehát rövid távon a mostani több mint hússzorosára, középtávon ötszörösére nőhet. Kit sajnáljunk?

Ez is érdekes lehet:
 

A rend őrei sem vetik meg a luxust és a tempót

A hazai rendőrség állományát jórészt Skoda Octaviák teszik ki, de persze itthon is találni néhány...

Típustörténet: a Hódgép Puli rövid tündöklése és bukása

Ő lehetett volna a hazai járműgyártás első számú exportslágere, helyette csúnya lebőgés lett...

Dacia Duster 1.2 TCe kontra Suzuki SX4 S-Cross 1.6l VVT összehasonlító teszt

Vajon a magyar gyártású Suzuki SX4 S-Cross lenyomja a piac kedvencét, a Dacia Dustert? Melyik...

Tovább csökkent a dízel autók népszerűsége, de vajon mi kell a népnek? Mutatjuk!

Az év háromnegyede már elmúlt, érdekes tendenciák láthatók az autópiacon. Mutatjuk a vevők új...

Árharc: Peugeot 5008 vs. Skoda Kodiaq

Idén a Peugeot és a Skoda is SUV köntösben hozott lényegében hétüléses egyterűt. Akad különbség...

Amikor egy olasz formatervező rajzol francia autót - Peugeot 504 kupé és kabrió

Többnyire jól sül el, amikor Sergio Pininfarina tollat ragad. A Peugeot-val különösen jól megértették...

Autók akcióban: a legjobb filmes autós üldözések, szerintem

Az autó sem mindegy milyen, de az legjobb, ha az üldözés szerves része a történetnek. Autóbuzik...

Óriás tér 1 millió alatt - Mazda E 2200 használtan

Ritka az ilyen őszinte és elnyűhetetlen autó, mint a Mazda E 2200, ami ráadásul 6 üléssel is...

Megnéztük a legújabb rendőrautókat. Erősek, mutatósak, de vajon mennyire lesznek tartósak?

December 23-án 385 új rendőrautó állt szolgálatba, idén még 1202 érkezik. Az új szirénásokból...
 
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1wZXVnZW90
Hirdetés

A cikk galériája

FB_share
Küldés e-mailben

Tetszett a cikk?

Iratkozzon fel hírfigyelőnkre! 
(Mi ez?)Ne maradjon le a legfrissebb autós hírekről, bemutatókról, tesztekről, benzinár-változásokról! Írja ide e-mail címét, és a fontos hírekről értesítjük.

(E hírfigyelőről bármikor leiratkozhat a küldött levél alján lévő linkkel. Az adatvédelmi elveket maximálisan tiszteljük, a címet nem adjuk ki harmadik félnek.)
Jogi nyilatkozat* Hozzájárulok ahhoz, hogy az Adevinta Classified Media Hungary Kft. részemre közvetlen megkeresés módszerével a saját, illetve harmadik személyek áruira és szolgáltatásaira vonatkozó reklámot közöljön (pl. promóciós célú elektronikus levelet, hírlevelet, vagy reklámot tartalmazó elektronikus levelet küldjön) és a fentiekben ebből a célból megadott adataimat kezelje és felhasználja.
Az Adevinta Classified Media Hungary Kft. a megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja át. A reklám közléséhez, illetve a személyes adatok kezeléséhez megadott hozzájárulás visszavonásig érvényes.
A hozzájárulás bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható.
Feliratkozom

Új hozzászólás írása

Hozzászólás *
 (BBCode formázások engedélyezettek) A következő BBCode formázások engedélyezettek:
[url=http://www.pelda.hu] Link neve[/url]
[b]félkövér[/b]
[i]dőlt[/i]
[u]aláhúzott[/u]
egyéb más BBCode és HTML kód használata nem megengedett.

F
D
A
URL

Hozzászólások (107 db)

Tibesz1982 írta: 2012 október 12., péntek 19:55:56
gjoco írta: 7 éve

Andrewt ? Amikor én valamiről írtam. Azt indokoltam, és vagy példákkal alátámasztottam. Viszont te csak kijelentesz, hogy hú de jó lenne. De ugyan miért lenne jó a körzetesített rendszám vagy inkább kinek???? Én még egy érvet sem olvastam mellette . sem elfogadhatót sem elfogadhatatlan rosszat. Itt azt senki nem akarja. Nem is kell majmolnunk vele senkit sem!!!!! Vagy te a "rendőrállam" híve vagy?


Előzmények megtekintése

"Nem is kell majmolnunk vele senkit sem!!!!!"

Azért kivételek mindig vannak. Ami máshol jól működik, azt miért ne lehetne átvenni?
A németeket nem igazán lehet vádolni azzal, hogy csupa fölösleges, nem működő dolgok pattannának ki a fejükből. De hogy ne csak a velük példálózzunk, ha ez annyira értelmetlen és fölösleges dolog lenne, akkor nem alkalmaznák a szomszédos országok is Beleértve a Magyarországnál némileg kisebb Szlovákiát is. Ez utóbbit arra reagálva emelném, hogy minek területi rendszám egy olyan országban, amelyen néhány óra alatt keresztül lehet utazni.
Ja és akkor Ausztriát is a hozzánk hasonló méretű országokhoz sorolnám. Persze igazi haszna akkor lenne, ahogy elöttem már írta vki. ha nálunk is több autót lehetne 1 rendszámmal használni.
Bár ebbe is bele lehet kötni, mert az utóbbi időben már annak is örül az ember, ha 1 autót is fenn tud tartani.

A válaszoláshoz belépés szükséges
AndrewT írta: 2012 október 12., péntek 10:58:16
donnerwetter írta: 7 éve

Igen, így van. Egy ilyet én is üdvözölnék, de ez nem az az ország sajnos. Ha akarod pontosan utánajárok a 07-es rendszámnak.


Előzmények megtekintése

Már megtettem:
http://www.benzinleitung.de/07-Kennzeichen.htm
http://www.adac.de/infotestrat/oldtimer-youngtimer/kauf-zulassung/zulassungsarten/default.aspx

07 Youngtimer rendszám, darabszámot nem ír, 20 évnél öregebb de 30 évnél fiatalabb motorizált járművekre tehető fel. 1 adó, 1 biztosítás, 1x átírási költség.

A válaszoláshoz belépés szükséges
donnerwetter írta: 2012 október 12., péntek 10:42:02
AndrewT írta: 7 éve

A 07es rendszámot nem ismerem. A saisonkennzeichen van, ahogy írtad az időszakos járművekre lehet kérni, ezáltal csak erre az időszakra kell biztosítást és adót fizetned. Idén vezették be a Wechselkennzeichent, amit 2 autóra tehetsz, úgy hogy az utolsó karakter cserélhető (1-es és 2es ki táblácska). De ezt elszúrták a németek, mert úgyanúgy kell mindkét autóra mindent fieztni. Ez pl az osztrákoknál jobban meg van oldva.

http://www.autobild.de/klassik/artikel/das-wechselkennzeichen-ist-da-2612731.html

Hogy ne a levegőbe beszéljek.Az 5 napos ideiglenes rendszámon kívűl van még az Ausfuhrkennzeichen, ez az autók exportálására való, mint nálunk a Z rendszám. itt kiállítanak névre szóló papírokat, igaz kiscit drágább rá a biztosítás.

Szóval ezek közül lehetne szemezgetni, ha valaki jó rendszert akar csinálni, ehehz kéne még hozzátenni v elvenni.

Én egy átgondolt új rendszert üdvözölnék (feltételes mód), de valószínűleg nem így lesz, sajnos.


Előzmények megtekintése

Igen, így van. Egy ilyet én is üdvözölnék, de ez nem az az ország sajnos. Ha akarod pontosan utánajárok a 07-es rendszámnak.

A válaszoláshoz belépés szükséges
AndrewT írta: 2012 október 12., péntek 09:19:53
donnerwetter írta: 7 éve

Kifelejtetted a sorból a 07-es rendszámot, amit 5 különböző, hobbiszinten használt autóra lehet felrakni, valamit 04/10 (áprilistól októberig) típusút, amit jellemzően ebben a periódusban használt járművekre (lakóautó, lakókocsi, motorkerékpár) használnak. Lehet, hogy több típus van még, de most ennyi jut eszembe. Már ha most Németországról beszélünk.

Csakhogy sajnos úgy néz ki, Magyarországon nem az a cél, hogy az kényelmes otthona legyen mindenkinek.


Előzmények megtekintése

A 07es rendszámot nem ismerem. A saisonkennzeichen van, ahogy írtad az időszakos járművekre lehet kérni, ezáltal csak erre az időszakra kell biztosítást és adót fizetned. Idén vezették be a Wechselkennzeichent, amit 2 autóra tehetsz, úgy hogy az utolsó karakter cserélhető (1-es és 2es ki táblácska). De ezt elszúrták a németek, mert úgyanúgy kell mindkét autóra mindent fieztni. Ez pl az osztrákoknál jobban meg van oldva.
http://www.autobild.de/klassik/artikel/das-wechselkennzeichen-ist-da-2612731.html
Hogy ne a levegőbe beszéljek.

Az 5 napos ideiglenes rendszámon kívűl van még az Ausfuhrkennzeichen, ez az autók exportálására való, mint nálunk a Z rendszám. itt kiállítanak névre szóló papírokat, igaz kiscit drágább rá a biztosítás.
Szóval ezek közül lehetne szemezgetni, ha valaki jó rendszert akar csinálni, ehehz kéne még hozzátenni v elvenni.
Én egy átgondolt új rendszert üdvözölnék (feltételes mód), de valószínűleg nem így lesz, sajnos.

A válaszoláshoz belépés szükséges
donnerwetter írta: 2012 október 11., csütörtök 21:52:23

Kifelejtetted a sorból a 07-es rendszámot, amit 5 különböző, hobbiszinten használt autóra lehet felrakni, valamit 04/10 (áprilistól októberig) típusút, amit jellemzően ebben a periódusban használt járművekre (lakóautó, lakókocsi, motorkerékpár) használnak. Lehet, hogy több típus van még, de most ennyi jut eszembe. Már ha most Németországról beszélünk.
Csakhogy sajnos úgy néz ki, Magyarországon nem az a cél, hogy az kényelmes otthona legyen mindenkinek.

A válaszoláshoz belépés szükséges
AndrewT írta: 2012 október 11., csütörtök 19:50:23
gjoco írta: 7 éve

Andrewt ? Amikor én valamiről írtam. Azt indokoltam, és vagy példákkal alátámasztottam. Viszont te csak kijelentesz, hogy hú de jó lenne. De ugyan miért lenne jó a körzetesített rendszám vagy inkább kinek???? Én még egy érvet sem olvastam mellette . sem elfogadhatót sem elfogadhatatlan rosszat. Itt azt senki nem akarja. Nem is kell majmolnunk vele senkit sem!!!!! Vagy te a "rendőrállam" híve vagy?


Előzmények megtekintése

Kedves Joco,
Nem tudom melyik hozzászólásomra reagálsz, de átolvastam, hátha velem van a hiba.
Sehol nem jelentettem ki, hogy jó a MOSTANI TERVEZET. A véleményemet mondtam el, amelyben megjegyeztem, hogy Németországban milyen rendszer MŰködik és HA (persze még csak tervezet), itt bevezetik, akkos sok jó dolgot át lehetne venni, illetve még kiegészíteni, hogy egy átfogó jól működő rendszer legyen.
Hogy a kedvedben járjak és példát írjak mik ezek :
- 5 napos rendszám ha egyik járásból vesz valaki kocsit, ezzel át lehet vinni és az otthoni rendszámát rá tudja tenni, nem csak P-s rendszámmal lehetne vinni autókat
- hozzátettem, hogy olyan átírási költség mellett mint No-ban (20e ft magassága) el tudnám képzelni a rendszert
- átírási procedúra átvétele 30 perc általában
Még lenne pár potenciál a rendszerben, term. át kéne gyúrni, hozzátenni sok okosságot.
Persze ebbe is bele lehet kötni , hogy minek de ha a fenti költségeket összeadom egy másik járásból vett autó átírása olcsóbb lenne, mint most. Természetesen, ehhez egy új rendszer kell, és mind feltételes módban van. De megtehetem, hogy fantáziáljak egy jól működő autóst kiszolgáló rendszerről. Hogy miért? Mert tudom milyen, ha egy rendszer működik.

A mostani rendszámosdi is még tervezet, valószínű bevezetik, de még se Te se senki nem tudja a részleteket. De sokan mint Te már kongatja a harangot. Megteheted, engem nem zavar.
Csak annyit kérdeznék, hogy miért kell egyből "rendőrállam" hívőzni a másikat? Tudod mi az egyáltalán?

Megnéztem az érveidet: írtál 40 éves román storiról... húha
írtál, hogy fel fogják törni az autót, mert más járásból való: Most erre mit mondjak, persze igen ez lesz igazad van.
írtál a Magyar Autóklubnak, ezt szép cselekedet, ezt aláírom
Ennyit az "érveidről"... de tiszteletben tartom

Még valami: A trollokat is etetni kell, ezért várom válaszod.
Balesetmentes közlekedést

A válaszoláshoz belépés szükséges
gjoco írta: 2012 október 11., csütörtök 18:54:18
donnerwetter írta: 7 éve

Ez, amit írtam az elvről szól és nem arról, hogy járási alapú-e a német rendszám. És náluk nem volt nemzetiszínűs-sávos, amit ez EU-s sávos váltott fel, hanem régi típusú betűkarakteres és sáv nélküli és azt váltotta fel az EU-s sávos egy teljesen új típusú betűkinézettel. Ráadásul rengeteg körzet változott, megszűnt vagy keletkezett és az ott lakóknak sosem kellett emiatt cserélgetni a rendszámtáblát. Az írásom arról az elvről szól, hogy valamit kitalálnak és az autótulajdonosokra rákényszerítik azt függetlenül attól, hogy melyik rendszám a szebb és praktikusabb. Biztos jó lett volna '90-ben ha bevezetik a körzetesített kombinációt, de erről meg felesleges beszélni, mivel 2012-t írunk és ez a múlt.


Előzmények megtekintése

Andrewt ? Amikor én valamiről írtam. Azt indokoltam, és vagy példákkal alátámasztottam. Viszont te csak kijelentesz, hogy hú de jó lenne. De ugyan miért lenne jó a körzetesített rendszám vagy inkább kinek???? Én még egy érvet sem olvastam mellette . sem elfogadhatót sem elfogadhatatlan rosszat. Itt azt senki nem akarja. Nem is kell majmolnunk vele senkit sem!!!!! Vagy te a "rendőrállam" híve vagy?

A válaszoláshoz belépés szükséges
donnerwetter írta: 2012 október 10., szerda 14:32:29
AndrewT írta: 7 éve

Magyarországon sem kellett lecserélned a rendszámot, amikor bejött az eu sávos. Németeknél mint ahogy írtad akkor már járás szerinti rendszámok voltak. Mo-n is 90-es években kellett volna bevezetni.


Előzmények megtekintése

Ez, amit írtam az elvről szól és nem arról, hogy járási alapú-e a német rendszám. És náluk nem volt nemzetiszínűs-sávos, amit ez EU-s sávos váltott fel, hanem régi típusú betűkarakteres és sáv nélküli és azt váltotta fel az EU-s sávos egy teljesen új típusú betűkinézettel. Ráadásul rengeteg körzet változott, megszűnt vagy keletkezett és az ott lakóknak sosem kellett emiatt cserélgetni a rendszámtáblát. Az írásom arról az elvről szól, hogy valamit kitalálnak és az autótulajdonosokra rákényszerítik azt függetlenül attól, hogy melyik rendszám a szebb és praktikusabb. Biztos jó lett volna '90-ben ha bevezetik a körzetesített kombinációt, de erről meg felesleges beszélni, mivel 2012-t írunk és ez a múlt.

A válaszoláshoz belépés szükséges
AndrewT írta: 2012 október 10., szerda 13:05:25
donnerwetter írta: 7 éve

Ha itt nálunk mindig Németországgal példálóznak, akkor elmondanám, hogy annak idején, mikor bevezették ott az EU-s sávos rendszámot (tehát nem egy teljesen új jellegűt), akkor az autós újságban azt írták, hogy nem kell kicserélni természetesen, hanem csak az új autók lesznek kiadva ilyennel, hiszen nem lenne jogos és MORÁLIS pénzt elkérni az emberektől egy olyan valamiért, amit felsőbb körökben találtaki ki, ergo nem kényszeríthetnek bele senkit egy ilyen kiadásba.

Természetesen vannak olyan országok, ahol az a cél, hogy élhetővé tegyék azt és az emberek szeressenek ott élni, alkotni, előrevinni a szekeret, és vannak banánköztársaságok. Biztos lehetne gyönyörű rendszámokat kitalálni, címerekkel, pajzsokkal, jelekkel, csak szerintem azt is meg kellene vizsgálni, hogy vajon most ez a 2012 Magyarországjának a legégetőbben megoldandó feladata? Itthon minden rendben van és már csak ez hiányzik? Van mindenkinek munkája, mindenki szereti egymást, bolgod mosollyal az aurcunkon járunk-kelünk a biztonságos városainkban, falvainkban? Igen!! Istenem! Már itt csak a járási alapú rendszámok hiányoznak és akkor valóban beteljesül a Kánaán.


Előzmények megtekintése

Magyarországon sem kellett lecserélned a rendszámot, amikor bejött az eu sávos. Németeknél mint ahogy írtad akkor már járás szerinti rendszámok voltak. Mo-n is 90-es években kellett volna bevezetni.

A válaszoláshoz belépés szükséges
donnerwetter írta: 2012 október 10., szerda 11:45:35

Ha itt nálunk mindig Németországgal példálóznak, akkor elmondanám, hogy annak idején, mikor bevezették ott az EU-s sávos rendszámot (tehát nem egy teljesen új jellegűt), akkor az autós újságban azt írták, hogy nem kell kicserélni természetesen, hanem csak az új autók lesznek kiadva ilyennel, hiszen nem lenne jogos és MORÁLIS pénzt elkérni az emberektől egy olyan valamiért, amit felsőbb körökben találtaki ki, ergo nem kényszeríthetnek bele senkit egy ilyen kiadásba.
Természetesen vannak olyan országok, ahol az a cél, hogy élhetővé tegyék azt és az emberek szeressenek ott élni, alkotni, előrevinni a szekeret, és vannak banánköztársaságok. Biztos lehetne gyönyörű rendszámokat kitalálni, címerekkel, pajzsokkal, jelekkel, csak szerintem azt is meg kellene vizsgálni, hogy vajon most ez a 2012 Magyarországjának a legégetőbben megoldandó feladata? Itthon minden rendben van és már csak ez hiányzik? Van mindenkinek munkája, mindenki szereti egymást, bolgod mosollyal az aurcunkon járunk-kelünk a biztonságos városainkban, falvainkban? Igen!! Istenem! Már itt csak a járási alapú rendszámok hiányoznak és akkor valóban beteljesül a Kánaán.

A válaszoláshoz belépés szükséges
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1wZXVnZW90
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1wZXVnZW90

Friss tesztek

A puttonyosban még sosem kellett csalódnunk – BMW 330d xDrive Touring

Van zsákjában minden jó! – BMW 330d Touring

Történnek furcsa dolgok a BMW-nél, de szerencsére, ami igazán fontos, arra többszörösen koncentrálnak. A 3-as sosem volt ennyire jó, mint most, hat hengerrel pedig azt adja, amit kell.


Íme, a vásárlók igénye – Csúcsmotorjával próbáltuk a Skoda Kamiqot

Közkívánatra – Skoda Kamiq

Túllépett már áraival azon a Skoda, hogy egyszerű népautónak mondhassuk, ehhez igazodik a minőség, a konstrukció és a kivitelezés is. Legkisebb crossoverükbe, a Kamiqba se lehet belekötni.


Citroën Grand C4 SpaceTourer 1.5 BlueHDi 130 Automata Feel teszt

Kényelemre vágyó nagycsaládosoknak: Citroën Grand C4 SpaceTourer

Hat évvel ezelőtt debütált a Citroën C4 Picasso harmadik, egyben a Grand C4 Picasso második generációja. Tavaly leginkább nevet váltottak: C4 SpaceTourer és Grand C4 SpaceTourer néven folytatták karrierjüket.

Még több teszt
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1wZXVnZW90
Hirdetés

PEUGEOT tesztek

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi Allure teszt

Ha igazi családi autót szeretnél - Peugeot Rifter teszt

Hétszemélyes, így igénybe vehető a nagycsaládos állami támogatás a vásárlásakor, amely után igencsak kedvező ár szerepel a Peugeot Rifter árcéduláján, főleg a térkínálatát is figyelembe véve.


Peugeot Traveller 2.0 BlueHDi Allure teszt

Nyolc fejedelmi helyet kínál a Traveller

A három testvér közül a legszerencsésebb a Peugeot Traveller. A francia-japán együttműködésből született mikrobusz mindenből többet kapott, egészen exkluzív.


Peugeot 3008 2.0 HDi teszt

Bucimanci ellenszer nélkül - Peugeot 3008 teszt

A Peugeot 3008 egy bátran ajánlható, kellemes autó. Nem vagyok crossover-hívő, mégsem akartam kiszállni belőle.


Peugeot 2008 1.6 e-HDi teszt

A púpos. Peugeot 2008 teszt

Kellemes. Ilyen volt tesztelés közben, s az emléke is az. Más kérdés, hogy inkább divatos, mint ésszerű ez a kategória, mindenesetre a Peugeot 2008 egy púpos, de azért életrevaló példánya a SUV-oknak.


Peugeot 301 Allure 1.6 HDi 92 LE teszt

Nem rossz, de nem is igazán olcsó. Peugeot 301 teszt

Egy-két bosszantó hiba fölött szemet hunyva kellemes autó a Peugeot 301, viszont annyira hű, de olcsó szedánnak nem mondanánk. Dízelként és jól felszerelten próbáltuk.


Még több PEUGEOT teszt

Címlapon


Friss cikkek

A rend őrei sem vetik meg a luxust és a tempót

Nyolc típus, amit nehéz elképzelni rendőrautónak

22 órája – Sztori

A hazai rendőrség állományát jórészt Skoda Octaviák teszik ki, de persze itthon is találni néhány érdekesebb modellt. A világ más pontjain sincs ez másképp, méregdrága négykerekűeknek is van helye a rendőrség kötelékében.


A piac legkedvezőbb árú hibrideit kínálja a Suzuki

Megfizethető hibridekkel erősít a Suzuki Videó

2 napja – Sztori

Ma már nem feltétlenül kell drágább autókra gondolni, ha a hibridek kerülnek szóba. A Suzuki minden eddiginél elérhetőbbeket kínál, az Ignis esetén ráadásul alapáron.


Alig két hete, hogy bemutatták, de már hazánkba is ellátogatott az Aston Martin DBX

Amikor az orrunkat megcsapja a finom bőr illata: Aston DBX

2 napja – Újdonság

Exkluzív élményben lehetett részünk, hiszen még a potenciális vásárlók előtt tekinthettük meg a brit gyártó legújabb modelljét. Nem árt tudni róla, hogy a legkomolyabb ligába érkezik a DBX, ahol Bentley és Porsche modellekkel mérkőzik.


Kapcsolódó tartalom


Használtautó.hu

PEUGEOT 208 1.4 VTi Allure

PEUGEOT 208 1.4 VTi Al...

Ár: 2.500.000 Ft

Évjárat: 2012 / 6

Kivitel: Ferdehátú

Üzemanyag: Benzin

PEUGEOT 307 2.0 HDi Premium

PEUGEOT 307 2.0 HDi Pr...

Ár: 420.000 Ft

Évjárat: 2004 / 5

Kivitel: Ferdehátú

Üzemanyag: Dízel

PEUGEOT 107 1.0 Move Trendy. Klíma. elektromos abla

PEUGEOT 107 1.0 Move T...

Ár: 699.000 Ft

Évjárat: 2006 / 6

Kivitel: Ferdehátú

Üzemanyag: Benzin

Még több autó

Kövess minket a Facebookon is!